Unohdin järjestää lapsenvahdin luentoni ajaksi.

Vauvan hoitaminen kotona ja molempien vanhempien aktiivinen opiskelu vaatii pitkäpinnaista organisointia. Tammikuun alusta asti toinen meistä on hoitanut Vauvaa 2,5 arkipäivää sillä aikaa, kun toinen on opiskellut. Näistä kahdesta ja puolesta päivästä pidetään tiukasti kiinni, koska opinnot on saatava tehtyä ja sillä hyvä. Vain pari kertaa olemme joustaneet, jos on ollut ihan mahdoton tilanne.

Esimerkiksi viikon 9 opiskeluvuorot näyttävät organisoinnin jälkeen tältä:

MA Opiskelijaäiti 8.30–16.00 (esitelmän tekoa ja luento)

TI Siippa 8.30–16.00 (tenttiin lukua); Opiskelijaäiti 9.00–12.00 (OTE-lehden toimitustapaaminen – Vauva mukana kokoustamassa)

KE Siippa 8.30–16.00 (tenttiin lukua); Opiskelijaäiti 9.00–12.00 (luento)

TO Opiskelijaäiti 8.30–12.00 (luento); Siippa 13.00–16.00 (tenttiin lukua)

PE Opiskelijaäiti 8.30–16.00 (luento ja novellin kirjoittaminen)

Joskus sattuu kuitenkin niin, että minun opiskelupäivänäni Siipallani on luento tai toisin päin. Joskus sattuu ihan niinkin, että meillä on luentoja yhtä aikaa. Näille päiville olemme hankkineet hoitajat jo hyvissä ajoin.

Kaikesta huolellisesta järjestämisestä huolimatta tällä viikolla sattui niin, että Siipallani oli keskiviikkona opiskelupäivä ja minulla tavanomaisesta poiketen luento klo 9-12. Olin unohtanut järjestää hoitajan! Viime sunnuntai-iltana sitten aloin soitella ja lähettää viestejä, pääsisikö kukaan. Mummu oli poissa Turusta, Vaarilla oli kokous, Mummolla töitä ja Isoisä oli Helsingissä. Esikoisen Kummi, joka on myös monenmonituista kertaa ollut isona hoitoapuna Vauvalle, oli muuttopuuhissa eikä ehtinyt. Vauvan Kummilla taas oli juuri luentoni aikaan töitä, vaikka koko loppupäivä oli vapaata.

Alkoi näyttää siltä, että nyt Siippani olisi pakko joustaa ja jäädä Vauvan kanssa kotiin, jotta pääsisin luennolle. Aikani pähkäiltyäni kysyin vielä Vauvan Kummilta, voisiko hän auttaa torstaiaamuna. Se sopi vallan mainiosti hänelle. Koska Siipallani ei ollut erityistä aikaan sidottua menoa (so. luentoa) keskiviikkoaamuna, tein pikakorjauksen viikkoaikatauluun.

KE Opiskelijaäiti 8.30–12.00 (luento); Siippa 12.00–16.00 (tenttiin lukua)

TO Siippa 8.30–16.00 (tenttiin lukua); Opiskelijaäiti 9.30–12.00 (luento – Vauva hoidossa Vauvan Kummilla)

Molemmat saivat pitää kaksi ja puoli opiskelupäiväänsä, mikä helpottaa vähän yöopiskelun taakkaa. Vauva viihtyi Kumminsa luona erittäin hyvin. Kiitoksia vain hyvästä hoidosta ja viihdytyksestä!

Ette voi uskoa, miten onnellisia olemme hyvästä tukiverkostosta, joka perhettämme ympäröi. Isovanhemmat haluavat aina auttaa, kun vain voivat, ja useimmiten hoito järjestyy. Tällekin keskiviikon ongelmalle Vaari tarjosi ratkaisua: jos Vauvalle ei löydy hoitajaa, hän voi ottaa Vauvan kokoukseen mukaan. Esikoisen Kummi puolestaan sanoi, että jos mitään muuta hoitojärjestelyä ei löydy, hän järjestää muuttohommat niin, että voi tulla avuksi. Paljon parempaa tilannetta en oikein voi kuvitella. Olen kiitollinen ja toivon, että voin itse olla apuna, kun meidän lähipiiriimme joskus syntyy lapsia.

***

Palaan yöopiskelun pariin. Ylihuomenna pitäisi olla luovan kirjoittamisen ainejärjestö Kammio ry:n antologiaa varten kasassa novelli. Tietokoneeni näyttö kertoo minulle, että olen kirjoittanut vasta kaksi virkettä tarinaani (eikä tämä bloggaaminen auta asiaa). Toimisivatkohan duplot ja tablettitietokone lapsenvahteina viikonloppuna, että ehdin paahtaa tekstin valmiiksi lauantain ja sunnuntain vaihteeseen mennessä?