Tavoitteena vihreä vyö, osa 1.
 
Tässä on nyt laiskoteltu viisi kuukautta oranssin vyön kokeen jälkeen, joten ajattelin ruveta miettimään sitä seuraavaa vyötasoa.
 
Tähän mennessä tunnistan seuraavat tekniikoihin liittyvät termit:
 
Mawashitsuki - jonkinlainen kiertolyönti.
Uraken - rystylyönti, mutta öö. Joo. Rystysillä selkeästi lyödään.
Shuto ja haito - kuin vettä vaan, ainakin shuto elikäs kämmensyrjälyönti (tämä oli jo oranssin vyön tekniikkana!)
 
Ushirogeri ja ushiro mawashigeri - nämä ovat takapotkuja mutta tajusin vasta just nyt, että nämä ovatkin eri tekniikat. Viimeksi tehtiin ushirogeria ja mietin, että miten tää näin hyvin sujuu, kun aikaisemmin kaikki oli mennyt ihan pipariksi enkä millään oppinut. No joo, silloin joskus aikaisemmin oltiinkin tehty ushiromawashigeriä. Siinä menee solmuun paitsi jalat myös pää.
 
Kubinage - hahaa, tiedän! Tämä on niskaheitto.
Ogoshi - tiedän tämänkin, lonkkaheitto! En kyllä tiedä, mitä eroa tällä on edelliseen heittoon paitsi että käsi menee kainalon alta, kun taas kubinagessa niskan takaa.
Taiotoshi - tämä oli se ruumiinpudotus. Muistan, että tässä pudotetaan oma ruumis, ei uken. Mitään muuta en sitten muistakaan.
 
Kuristuksia vyölistassa on seuraavanlainen liuta: henkitorvi I, II ja III sekä verisuoni I ja II. Jotain kuristuksia osaan, mutta ei hajuakaan mitä.
 
Sankyu elikäs kyynärlukko, jonka opin tänään! Tiedän, miten se tehdään käsiotteesta takaa ja mitä sankyun jälkeen tapahtuu.
 
Siis tiedän teoriassa. Jos olisit nähnyt suoritukseni...
 
Tähän mennessä osaan seuraavat tekniikat:
 
Shuto.
 
Enää kaksi ja puoli vuotta vyökokeeseen. Hyvin menee!