Liuta leuanvetoja. Haballa nousee 10 kiloa per käsi. Katsopas vain – mullahan näkyy melkeest sixpäk tossa keskivartalossa. Ai kuinka monta tuntia viikossa mä treenaan – 15–25.

Siinä pähkinänkuoressa liikuntataustani alkuvuoteen 2013 asti. Sairastuin ylikuntoon (ja sitten tulin raskaaksi), joten liikunnassa oli pitkä tauko. Sen aikana jouduin käymään läpi tunteita, jotka liittyvät siihen, miltä peilikuvani näyttää, kun lihakset karisevat ja maha kasvaa. Se oli vaikeaa.

Se oli niin vaikeaa, että en ehkä koskaan saanut asiaa käsiteltyä loppuun saakka. Haaveilen nimittäin edelleen sixpäkistä ja voimasta, jolla nostella 10 kilon puntteja yhdellä kädellä (tällä hetkellä nousee 6 kiloa per käsi). Sixpäk on unelmatavoitteeni, mutta realistinen tavoitteeni tällä hetkellä on päästä takaisin siihen painoon, missä olin pysytellyt vuosia ennen ylirasitusdiagnoosia. Veikkaan, että kyseessä on 3-5 kilon pudotus (puntaristamme on patterit loppu).

Aloitan projektin huomenna, ja tavoitteen pitäisi olla saavutettu heinäkuun alkuun mennessä. Tavoite on ensi alkuun käydä kerran viikossa salilla (niin kuin olen jo pari kuukautta tehnytkin) ja tehdä kaksi muuta treeniä joka viikko. Lisäksi tietysti hyötyliikunta. Huhtikuusta lähtien ajattelin käydä salilla kaksi kertaa viikossa ja tehdä yksi tai kaksi muuta treeniä. Mietin myös, treenaisinko juoksua ja juoksisin puolimaratonin ensi kesänä. Tavoiteaika voisi olla jotain kolme tuntia... Ei nimittäin se aika vaan juostut kilometrit.

Miksi haluan päästä ylirasitustilaa edeltävään painooni? Ensimmäinen yksinkertainen syy: tykkään vaatteistani, joita kaappini on täynnä ja haluan päästä käyttämään niitä. Toinen yksinkertainen syy: VIHAAN VAATEOSTOKSIA! En missään tapauksessa halua mennä ostamaan vaatteita vain siksi, että en mahdu vanhoihini.

Miksi ilmoitan tästä blogissani? Siitä yksinkertaisesta syystä, että olen omassa pienessä mielessäni aloittanut tämän projektin joka viikko vuoden alusta lähtien. Aina on tullut jotain tekosyitä, miksi en nyt voi sittenkään aloittaa. Nyt minulla on ulkopuolisten aiheuttama paine tehdä jotain ihan oikeasti, koska velvoitan itseni raportoimaan teille täällä, miten homma sujuu.

Että älkää tarjotko keksiä ja karkkia, kun tulen kylään. Tai tarjotkaa vaan, mutta älkää loukkaantuko, kun en ota.