Blogini on hiljentynyt muutamaksi viikoksi, ja osittain syynä lienee se, että elämämme kesäpaikassamme oli leppeää ja tasaista, mitään ei tapahtunut. Päivien kohokohdat liittyivät perhos- ja lintulajeihin, joita innokkaasti bongailimme. Pääasiassa blogihiljaisuus johtunee kuitenkin siitä, että olen treenannut niin ahkerasti, että kirjoittelulle jäävä aika on jäänyt pieneksi ja olen käyttänyt sen romaanin ja väitöskirjan kirjoittamiseen.

Treenit ovat nimittäin tulleet luokseni, ja se on ilahduttanut ja motivoinut minua kovasti.

Viime aikoina (ennen poikkeustilaa) olen tietysti käynyt kamppailutreeneissä, mutta muu täsmäliikunta on jäänyt vähiin. Olen ollut tietoinen siitä, että lihaskuntoa, erityisesti keskivartalon syviä lihaksia, pitäisi harjoittaa enemmän. Mutta kun lähteminen on niin hankalaa ja raskasta, yhteen tunnin treeniin menee matkoineen koko ilta. Milloin näen lapsia ja vietän perhe-elämää, jos olen kaikki illat treenaamassa?

On ihan parasta, että jooga- ja pilatesstudio, jolla kävin satunnaisesti, on siirtänyt treeninsä nettiin. Miten helppoa onkaan rullata joogamatto auki olohuoneen lattialle ja napsauttaa jooga Zoomista auki! Elämänlaatuni tuntuu parantuneen päivittäisten joogatuokioiden ansiosta, eikä runsaasta harjoittelusta tarvitse potea huonoa omatuntoa. Erityisesti Kuopus on välillä tullut kiinnostuneena katsomaan, mitä jooga on, ja kokeillut muutamia asanoita yhdessä kanssani.

Tänään huomasin myös joogan vaikutuksen hyvin konkreettisesti. Potkuni ovat parantuneet huomattavasti keskivartalon lihasten voimistumisen ansiosta, mikä tietysti on yksinomaan joogan ansiota. Potkutekniikkani ei niinkään ole kohentunut - hyvä jos muistan tekniikasta enää juuri mitään, kun päästään taas tatamille - mutta jaksan nostaa jalkaani paremmin ja ohjata voiman potkuun keskivartalosta.

Tosiaan, ju-jutsuakin voi harrastaa etänä. Facebookin hokutoryu ju-jutsu -sivustolla on tarjolla livetreenit kaksi kertaa viikossa. Niissä ohjataan harjoittelemaan muun muuassa potku-, lyönti- ja torjuntatekniikoita ja sitä, miten näitä voi yhdistää erilaisiksi komboiksi. Ollaan harjoiteltu heittojen liikeratoja ilman ukea ja jumpattu muuten vaan hikeen asti. Meitä ovat ohjanneet senseit ympäri maailmaa: Suomesta, Venäjältä, Iranista, Norjasta... On ollut mielenkiintoista päästä usean eri sensein treeneihin.

Eihän online-ju-jutsu tietenkään ole sama asia kuin treenata kavereiden kanssa dojolla. Kukaan ei myöskään online-treeneissä ole korjaamassa väärin tekemiäni liikkeitä. Paremman puutteessa Facebook-treeni kuitenkin ajaa asiansa mainiosti.

Odotan innoissani tatamille pääsyä mutta vähemmän innoissani poikkeustilan loppua ja joogan siirtymistä takaisin konkreettiseen joogasaliin. Olen ollut yhteydessä joogastudioni omistajiin ja pyytänyt, että he jatkaisivat myös Zoom-tuntien pitämistä sitten, kun poikkeustila on ohi. He vastasivat minulle, että todennäköisesti näin tapahtuukin, joten ehkä saan jatkaa myös päivittäisiä joogasessioitani.

Oss. Namaste.