Sähköpostiin kilahti viesti eräästä käsityökaupasta otsikolla "Käsityöt esille - nyt kotoillaan!" Siinä ovat kauppiaat ottaneet heti vaarin koronaviruksen aiheuttamasta suosituksesta välttää lähikontakteja.

Itsehän kuulun riskiryhmään, joten olen jo jonkin aikaa varautunut eristäytymään. Tähän saakka olen kuitenkin elänyt suhteellisen normaalia elämää ajatellen, että niin kauan kuin kotisairaanhoitopiirini kaikki koronavirustartuntaketjut ovat tiedossa, voin olla rauhassa. Nyt en enää, kun harrastuspaikat menevät kiinni ja sovin väitöskirjaohjaajanikin kanssa etätöistä.

Tilanne ei ole kiva. Olen ihan oikeasti riskiryhmässä sairastua vakavasti tai pahempaa, joten - anteeksi nyt vaan kaikki, joiden mielestä kyseessä on vaan rankka flunssa ja ylireagointi ja hysteria - olen myös ihan oikeasti huolissani tartunnan saamisesta. Hysteerinen en ole mielestäni ollut vaan suhtautunut asiaan niin realistisesti kuin olen pystynyt kaikessa internetistä saadussa informaatiotulvassa, joka on isoilta osin myös täyttä höttöä.

Silti tilanteesta voi hakea myös hyvää. Nyt voi oikeasti ottaa käsityöt esille ja kotoilla. Minulla on sata kerää lankaa odottamassa neulaamista ja neulomista. Eiköhän siinä saa mukavasti vietettyä eristysaikaa. Kirjahyllyssä odottaa lukemista useampi joululahjaksi saatu kirja. Jospa nyt olisi aikaa niille? Ja romaanin kirjoittaminen saa mieluusti myös edistyä!

Toki aion myös ottaa loppukirin väitöskirjan valmiiksi saattamisessa. Johdanto-osan tekstimassa on kirjoitettu. Eristysaika on muokkausaikaa.

Koronaviruskin muuttuu helpommaksi vastukseksi ainakin psyykkisesti, kun sitä vähän pilkkaa.

Mitenkä olisi karanteenissa oleville oma parin viikon kamppailun intensiivileiri, jota joku dojomme aktiiveista suunnitteli? Voisi vaikka opetella uuden lajin perusteet.

Veljieni ja äitini kanssa sanailimme:

Kotona korkkaan Coronan, kun töissä riehuu korona.

Potilaalla oli kotona korona. Lähdin kodista - ja heti alkoi korista.

Koronalennus vai koronalenssu?

Kakka tulee norona, flunssa tulee korona.

Jaa sinäkin oma koronasananpartesi. Haluamme kaikki lukea jotakin hauskaa tilanteessa, joka ei naurata ollenkaan.

 

Lopuksi haluan sanoa, että on rohkeutta perua harrastuksia ja tapahtumia, kun tietää, että siitä saa asiakkailta ja tapahtumaa odottaneilta paskamyrskyn niskaansa. Kiitos kaikki päättäjät valtion tasolla, oppilaitoksissa ja harrastuksissa, että pidätte huolta meistä kaikista. Tämä on vain hetkellistä, ja sitten palaamme taas arkeen.