Esikoisen koulussa oli menneellä viikolla hiihtoloma, mutta valitettavasti me vanhemmat jouduimme olemaan normaalisti töissä. Esikoinen lomaili isovanhempiensa kanssa: hän kävi luistelemassa, pulkkamäessä ja Hesellä sekä löhöili kotona. Loma on ilmeisesti ollut mukava, vaikka Kuopuksen ärsyttämisen määrästä päätellen Esikoisella olisi ehkä voinut olla vähän enemmän ikäistään seuraa.

Loman viimeiselle viikonlopulle lasten Vaari ehdotti reissua mökille, jota ympäröiville pelloille hän oli käynyt hiihtämässä latuja. Epäröin vähän. Tässä on ollut monta viikonloppua täynnä ohjelmaa, ja haaveilin kotiviikonlopusta sohvannurkassa hyvän kirjan kanssa. Päätimme kuitenkin lähteä, erityisesti siksi, että lapset innostuivat mökille pääsemisestä.

Olikin hyvä päätös! Oli jotakuinkin täydellinen talvisää: aurinko paistoi ja pakkasta oli kymmenisen astetta. Lähdimme melkein saman tien hiihtämään koko porukka. Lapsille on vasta hankittu sukset, joita nyt päästiin testaamaan. Esikoinen on toki hiihtänyt ennenkin, mutta sukset ovat käyneet aivan liian lyhyiksi - ne olivat liian lyhyet myös Kuopukselle! Uusilla suksilla hiihto luisti. Esikoinen suksi mäet ylös ja laski ne alas kuin vanha tekijä. Kuopus itkeskeli ja kiukutteli ensin, kun hiihto ei tuntunut luonnistuvan. Sitten hän pääsi jyvälle touhusta, ja jaksoi hiihtää vaikka kuinka pitkän lenkin. Riitaa lasten välille tuli lähinnä siitä, kuka saa hiihtää letkan ensimmäisenä.

Iltapäivällä hiihdon jälkeen katselimme telkkarista olympialaisten miesten 50 kilometrin hiihdon uusintaa, ja Kuopus huomasi riemuissaan, että hänellä ja Iivolla on samanmerkkiset sukset. Tämän aamun hiihtolenkillä hän sitten ilmoitti: "Mä olen ihan niin kuin telkkarissa! Kilpasukset ja aurinkolasit." Aikaisemmin hän oli jo päättänyt alkavansa harrastaa hiihtoa, rullasuksihiihtoa sekä mäkihyppyä ja aikovansa voittaa kultaa näissä lajeissa.

Minä ja Siippa pääsimme vielä ennen illan saunontaa kuutamohiihdolle ihan kahdestaan. Sen jälkeen nukutti hyvin. Vaari nukkui Kuopuksen kanssa, joten sain  pitkästä aikaa nukkua kokonaisen yön nousematta sängystä kertaakaan. No, tänään ei olekaan väsyttänyt oikeastaan lainkaan. Lihaksetkaan eivät ole kipeytyneet, vaikka laskettelin kyllä eilen suksilla niin kovaa vauhtia kuin kropastani irti sain.

Tästä on hyvä aloittaa työviikko huomenna. Oman tutkimustyöni lisäksi on viritteillä kaikkea muutakin mielenkiintoista. Niistä sitten toisella kertaa!